Vergunning horeca pop-up
De gemeenteraad keurde het manifest tussen Horeca Vlaanderen en het gemeentebestuur inzake pop-ups en een reglement betreffende pop-up horeca goed. In het manifest worden de normen onderschreven wanneer er een tijdelijke horecazaak wordt opgestart. De gemeente beoordeelt aanvragen van nieuwe pop-up-horecazaken volgens dezelfde principes zoals aan bestaande horeca gevraagd wordt.
In het manifest worden onder meer volgende zaken opgenomen:
- de toegestane periode
- afspraken over openingsdagen en sluitingsuren
- afspraken over geluidsnormen
- afspraken over communicatie en overleg
- afspraken over aanvraagprocedure;
Er worden twee vaste pop-up periodes vastgelegd:
- Pop-up horeca zomer / zomerbars / -evenement: vanaf 15 mei tot en met 15 september
- Pop-up horeca winter / winterbars / -evenement: vanaf 15 november tot en met 15 februari.
Tijdens de periode van 16 februari tot en met 14 mei en 16 september tot en met 14 november wordt er geen vestiging van pop-up-horecazaken toegelaten. De maximale uitbatingsperiode wordt beperkt tot honderd kalenderdagen.