OCMW Herk-de-Stad 

 Een OCMW, voluit 'Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn', verzekert een aantal maatschappelijke dienstverleningen en zorgt zo voor het welzijn van iedere burger. Elke gemeente of stad heeft een eigen OCMW dat een brede waaier aan diensten aanbiedt.Wie kan een beroep doen op de diensten van een OCMW?Heel wat mensen in België hebben onvoldoende bestaansmiddelen of zelfs geen vaste woonplaats. Al deze mensen kunnen sociale bijstand krijgen van het OCMW.Iedereen die op legale wijze in België verblijft, heeft recht op sociale bijstand. Deze sociale bijstand heeft als doel een minimuminkomen te garanderen aan de gehele bevolking.Om sociale bijstand te kunnen ontvangen gelden bepaalde voorwaarden. Voordat ze sociale bijstand toekennen, doet het OCMW daarom telkens een onderzoek naar de bestaansmiddelen van de aanvrager.Het OCMW gaat in functie van de persoonlijke of familiale toestand van de persoon na welke hulp het meest geschikt is en biedt hem of haar dan de gepaste middelen om aan die behoefte te voldoen.Welke hulp verleent het OCMW?Enkele voorbeelden van hulpverlening door het OCMW:• financiële hulp• huisvesting• medische hulp• thuiszorg• rechtsbijstand• crisisopvang• …Als je een beroep wilt doen op maatschappelijke hulp dan kan je altijd terecht bij het OCMW van Herk-dEen OCMW, voluit 'Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn', verzekert een aantal maatschappelijke dienstverleningen en zorgt zo voor het welzijn van iedere burger. Elke gemeente of stad heeft een eigen OCMW dat een brede waaier aan diensten aanbiedt.

Wie kan een beroep doen op de diensten van een OCMW?

Heel wat mensen in België hebben onvoldoende bestaansmiddelen of zelfs geen vaste woonplaats. Al deze mensen kunnen sociale bijstand krijgen van het OCMW.

Iedereen die op legale wijze in België verblijft, heeft recht op sociale bijstand. Deze sociale bijstand heeft als doel een minimuminkomen te garanderen aan de gehele bevolking.

Om sociale bijstand te kunnen ontvangen gelden bepaalde voorwaarden. Voordat ze sociale bijstand toekennen, doet het OCMW daarom telkens een onderzoek naar de bestaansmiddelen van de aanvrager.

Het OCMW gaat in functie van de persoonlijke of familiale toestand van de persoon na welke hulp het meest geschikt is en biedt hem of haar dan de gepaste middelen om aan die behoefte te voldoen.

Welke hulp verleent het OCMW?

Enkele voorbeelden van hulpverlening door het OCMW:

  • financiële hulp
  • huisvesting
  • medische hulp
  • thuiszorg
  • rechtsbijstand
  • crisisopvang

Als je een beroep wilt doen op maatschappelijke hulp dan kan je altijd terecht bij het OCMW van Herk-de-Stad.

Info
OCMW en Sociaal Huis
Dokter Vanweddingenlaan 21
3540 Herk-de-Stad
tel. 013 78 09 40
fax 013 78 09 41
e-mail: info@ocmwherkdestad.be
www.facebook.com/ocmwherkdestad

Openingsuren 

maandag 14.00 - 18.30 uur*
dinsdag 09.00 - 11.30 uur
woensdag 09.00 - 11.30 uur
donderdag 09.00 - 11.30 uur
vrijdag 09.00 - 11.30 uur
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten

* juridische hulp voor de bevolking van 16 tot 18 uur

Werken bij het OCMW-bestuur van Herk-de-Stad 

Spontaan solliciteren doe je aan de hand van een motivatiebrief, een afschrift van je diploma en een curriculum vitae. Om te solliciteren bij de gemeente stuur je je brief naar het college van burgemeester en schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Om te solliciteren bij het OCMW stuur je je brief naar het OCMW, Dokter Vanweddingenlaan 21, 3540 Herk-de-Stad.

Info
Dienst Personeel
Dokter Vanweddingenlaan 21
3540 Herk-de-Stad
013 78 09 56
personeel@herk-de-stad.be

Werken bij het gemeente- of OCMW-bestuur van Herk-de-Stad 

Spontaan solliciteren doe je aan de hand van een motivatiebrief, een afschrift van je diploma en een curriculum vitae. Om te solliciteren bij de gemeente stuur je je brief naar het college van burgemeester en schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Om te solliciteren bij het OCMW stuur je je brief naar het OCMW, Dokter Vanweddingenlaan 21, 3540 Herk-de-Stad. Stage-aanvragen mogen naar de dienst Personeel gemaild worden.

Info
Dienst Personeel
Dokter Vanweddingenlaan 21
3540 Herk-de-Stad
013 78 09 56
personeel@herk-de-stad.be

HHetygiŽnisch assistent(e) thuiszorgdiensten 

Het OCMW  van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van een hygiënisch assistent(e) thuiszorgdiensten.
(contract voor bepaalde duur, deeltijds, mogelijkheid tot verlenging)

Als hygiënisch assistent(e) thuiszorgdiensten sta je in voor het wekelijks of tweewekelijks onderhoud van de leefruimten bij ouderen en hulpbehoevende gezinnen in Herk-de-Stad, dit met de bedoeling om deze mensen zolang als mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Wie zoeken we?

Je kan zelfstandig en vooruitziend de onderhoudstaken organiseren en afwerken
Je hebt de nodige kennis van schoonmaakproducten en – technieken
Je legt vlot contacten en werkt graag met bejaarden, zieken, mindervaliden,
Je kan je vlot verplaatsen in de gemeente (fiets, bromfiets, auto)
Je spreekt voldoende Nederlands en bent discreet.

Wat bieden wij?

een gevarieerde en uitdagende job in teamverband
een salarispakket op D-niveau
een uitgebreide vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering

Interesse ?

Bezorg je motivatiebrief - vergezeld van een uitgebreid cv - aan OCMW Herk-de-Stad,  Dokter Vanweddingenlaan 21, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of per e-mail : personeel@herk-de-stad.be (vraag ontvangstbevestiging)

De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 21 februari 2019.

Meer informatie over de job ?

Lieve Festraets (tel. 013 78 09 47, niet op dinsdag)