Kampeerautoterrein 

Kampeerautogebruikers kunnen  in alle rust overnachten in Herk-de-Stad. Aan de parking van het Park Olmenhof in de Pikkeleerstraat werd een kampeerautoterrein aangelegd. Reserveren is niet noodzakelijk. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig.

Het kampeerautoterrein biedt plaats aan zeven kampeerauto’s en is het hele jaar door gratis toegankelijk.  Kampeerauto’s mogen maximaal 48 uur ononderbroken gebruik maken van het terrein. Alle nodige faciliteiten zoals water, elektriciteit, toilet en lavabo zijn aanwezig. Water en elektriciteit is ter beschikking door betaling via een muntautomaat.

Het kampeerautoterrein is schitterend gelegen. Herk-de-Stad is het vertrekpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes. Het kampeerautoterrein ligt aan de rand van het prachtige recreatiedomein Olmenhof.  Dit domein is een bij Ministerieel Besluit beschermd landschap (Oude boomkwekerij De Pierpont) omwille van de dendrologische waarde van de aanplantingen en was ooit één van de eerste boomkwekerijen in België. Het domein omvat onder meer een park met tal van exotische bomen, een speeltuin, een visvijver, een dierenpark en minigolfterrein. Met onder meer het Schulensbroek met het Schulensmeer, het Amandinamuseum, het museum Slag van de Zilveren Helmen, de Rotemse Molen en het Halensbroek zijn er heel wat bezienswaardigheden in de buurt. Het kantoor van VVV Toerisme Herk-de-Stad bevindt zich trouwens op wandelafstand van het kampeerautoterrein.

Kampeerautogebruikers kunnen voor meer informatie terecht bij VVV Toerisme Herk-de-Stad: 013 55 38 11 of toerisme.herkdestad@scarlet.be.

Reglement kampeerautoterrein