home

contact  login
zoeken
zoeken

Rolstoelbasketbaltornooi met validen  

Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 26 augustus in samenwerking met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen.

De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Vanaf 12 uur kan je buiten genieten van muziek en van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue.

nschrijven voor de barbecue of het tornooi kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels of online via www.hubolimburgunitedonwheels.be

 

Start to Mountainb!ke 

Start to MTB 1.0. (voor beginners)
Elke zondag van 10 september tot en met 8 oktober van 9.30-12.00 uur met vertrek en aankomst aan ’t Vloot, Schulensmeer, Demerstraat 60 in Lummen.

Start to Mountainb!ke is een initiatiecursus mountainbiken. Tijdens dit sportief avontuur in de mooie omgeving van het Schulensmeer leer je alle technische aspecten van de mountainbike, klimmen en afdalen, de positie op de fiets, schakelen, hindernissen nemen, basistechnieken (surplace en evenwicht), tips en tricks en Bunny Hop. Tijdens de laatste les neem je deel aan de toertocht van de Alert Bikers. Deelnameprijs: 35 euro, te betalen met gepast geld tijdens de eerste les (inbegrepen: MTB-kaart, deelname toertocht, douches, verzekering en begeleiding). Wie nog geen mountainbike heeft, kan voor 25 euro een fiets huren voor de vijf lessen.

Inschrijven kan tot 1 september via deze link. 

Start to MTB 2.0 ( voor gevorderden)

Mountainbike-cursus gedurende vijf opeenvolgende zondagen vanaf zondag 15 oktober van 9.30 tot 12 uur voor de mountainbiker die reeds wat ervaring heeft. Vertrek en aankomst aan ’t Vloot, Schulensmeer, Demerstraat 60 in Lummen.

Deelnameprijs: 35 euro, te betalen met gepast geld tijdens de eerste les (inbegrepen: MTB-kaart, deelname toertocht, douches, verzekering en begeleiding).

Inschrijven kan tot 6 oktober 2017 via deze link.

 

Sponsorloop rond Schulensmeer 

De Herkse Sponsorloop, op zondag 1 oktober vanaf 10.30 uur aan ’t Vloot, is intussen aan haar 23ste editie toe. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 of 8,5 kilometer rond het Schulensmeer. Het inschrijvingsbedrag bedraagt 6 euro. Je kan je ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur. De opbrengst van de Sponsorloop gaat naar 11.11.11. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap: je steunt het goede doel en de Sponsorloop is een goed voorbereiding op andere loopwedstrijden. Ook supporters zijn meer dan welkom. Meer info op www.hedw.be

SPORTKAMPEN 

Sportavonturenkamp 

Het sportavonturenkamp is geannuleerd. Meer info bij de dienst Sport.

Taalsportkamp Frans of Engels 

Maandag 21 - vrijdag 25 augustus, telkens van 9 tot 16 uur

Wat?
Sporten en leren tijdens de zomervakantie? Het kan ook dit jaar dankzij de samenwerking met Le Club Français. In de voormiddag leren de deelnemers op een speelse manier Frans of Engels. In de namiddag is er een gevarieerd aanbod aan sport en spel.

Wie?  
Frans: voor kinderen van 6* tem 11 jaar (* 6-jarigen die in september naar het 2de leerjaar gaan)           Engels: voor kinderen van 2008 tem 2005

Waar?
Voormiddag:            De Markthallen
Namiddag:              Sportcentrum Herkules

Prijs? 80 euro voor de hele week, vanaf het tweede kind van hetzelfde gezin wordt er een korting van 10% toegekend.

Inschrijven?  
Enkel digitaal: 
Frans: www.herk-de-stad.be/taalsportkampfrans
Engels: www.herk-de-stad.be/taalsportkampengels

i.s.m. Le Club Français

Opvang voor en na het taalsportkamp

Kinderen die deelnemen aan het taalsportkamp kunnen voor en na de sportactiviteiten terecht in De Speeldoos in Herk-centrum.
Info en inschrijvingen: De Speeldoos – 013 55 41 81

Taalsportkamp voor kleuters 

Maandag 21 augustus - vrijdag 25 augustus, telkens van 9 tot 12 uur

Wat? 
Je kleuter leert op een speelse manier een aantal Franse woordjes.

Wie?  
Kleuters geboren in 2011 en 2012 (einde 2de kleuterklas)

Waar?  
De Markthallen

Prijs?
50 euro voor de hele week, vanaf het tweede kind van hetzelfde gezin 45 euro

Inschrijven?   
Enkel digitaal via www.herk-de-stad.be/taalsportkampkleuters.

i.s.m. Le Club Français

Opvang voor en na het taalsportkamp

Kinderen die deelnemen aan het taalsportkamp kunnen voor en na terecht in De Speeldoos in Herk-centrum.
Info en inschrijvingen: De Speeldoos – 013 55 41 81

 

sport