home

contact  login
zoeken
zoeken

FUNdamentals voor personen met een beperking 

Met het project FUNdamentals zetten we personen met een beperking aan tot sporten op een laagdrempelige manier. Wie nog niet op regelmatige basis aan sport doet, maar daar wel voor open staat, kan terecht bij ons FUNdamentals-project. Deelnemers die dat willen, krijgen nadien de kans om in te stappen in een begeleidingstraject op maat als eerste stap naar een duurzaam G-sporten. Samen gaan we op zoek naar een geschikt aanbod, dat aansluit bij de noden en mogelijkheden van de sporter!

In het revalidatiecentrum JESSA van Herk-de-Stad zet men momenteel reeds wekelijks in op sport en is men volop bezig met de uitbreiding van het sportprogramma. We streven ernaar om elke revalidant bewust te maken van zijn kunnen op een leuke manier. Aangezien de noden van elk individu anders zijn, zouden we graag op een wekelijks tijdstip een andere sport aanbieden en dit gedurende het hele jaar.

De initiaties/workshops worden gegeven door begeleiders/lesgevers van G-sportclubs van Limburg en omstreken.

Het gaat vooral over mensen/deelnemers die na een cva/beroerte of…. een andere ziekte beperkt zijn in hun fysieke mogelijkheden.

Het revalidatiecentrum van Herk-de-Stad doet intense therapie, maar we willen ook een mogelijkheid scheppen om de g-sporters kennis te laten maken met diverse sporten en zo door te stromen naar het clubgebeuren.

Elke woensdag van 13.30 u – 14.30 u in sportcentrum Herkules.

 

sport