home

contact  login
zoeken
zoeken

Jeugd 

De dienst Jeugd staat in voor de uitvoering van het vrijetijdsbeleid voor kinderen en jongeren binnen Herk-de-Stad. Ongeveer 22% van de bevolking van Herk-de-Stad is jonger dan twintig jaar. Daarom zet de dienst Jeugd zich volledig in voor de grote groep Herkse kinderen en jongeren. Dit gebeurt door het lokale jeugdwerk te ondersteunen en te begeleiden en door diverse initiatieven op te starten.

Voor alle info over onder meer de jeugdverenigingen, de jeugdlokalen, het jeugdhuis en de activiteiten georganiseerd door de dienst Jeugd kan je op dit luik van de site terecht.

Info
Dienst Jeugd
Markt 2
3540 Herk-de-Stad
tel. 013 77 51 04
e-mail: jeugd@herk-de-stad.be

Openingsuren

maandag 13.00 -19.00 uur
woensdag 13.00 -17.00 uur
vrijdag 13.00 -17.00 uur

Sluitingsdagen 2017 dienst Jeugd

Maandag 2 januari (compensatiedag)
Maandag 17 april (Paasmaandag)
Maandag 1 mei (Feest van de Arbeid)
Donderdag 25 mei (O.H.-Hemelvaart)
Vrijdag 26 mei (brugdag)
Maandag 5 juni (Pinkstermaandag)
Dinsdag 11 juli (Vlaamse Feestdag)
Maandag 17 juli - vrijdag 21 juli
Maandag 14 augustus (brugdag)
Dinsdag 15 augustus (O.V.-Hemelvaart)
Vrijdag 15 september (personeelsreis)
Woensdag 1 novermber (Allerheiligen)
Donderdag 2 november (Allerzielen)

Woensdag 15 november (Feest van de Dynastie)
Maandag 25 december (Kerstmis)
Dinsdag 26 december (tweede kerstdag)

Nieuw systeem inschrijven voor jeugd- en sportactiviteiten en kinderopvang 

Zowel inschrijven voor sport- of jeugdkampen als vooraf inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos gebeurt vanaf de herfstvakantie via een gloednieuw digitaal systeem. De dagelijkse registratie van de voor- en naschoolse opvang in De Speeldoos gebeurt vanaf 1 oktober ook via dit systeem. Om van deze toepassingen gebruik te maken, dien je je echter vooraf eerst als gebruiker te registreren. Die registratie verloopt aan de hand van eenvoudige invulvelden waarbij je gevraagd wordt om je eigen gegevens, die van je partner en van je kind(eren) in te vullen.

Hoe registreren?

Je registreren is mogelijk vanaf maandag 4 september. Je kan dan ook meteen het aanbod van sport- en jeugdkampen bekijken.

Effectief inschrijven voor deze kampen of voor de opvang in de herfstvakantie in De Speeldoos zal echter pas ten vroegste kunnen vanaf maandag 9 oktober!

Stap 1 Klik hier om naar de pagina met het vrijetijds- en vakantieaanbod en het aanbod kinderopvang te gaan.

Stap 2 Registreren kan met en zonder eID. Indien je registreert zonder eID kan je de gegevens manueel invullen: naam, rijksregister,

rijksregisternummer, enz. Hou dus zeker jouw rijksregisternummer, dat van je partner en dat van je kinderen bij de hand.

Stap 3 Een activatiemail wordt gestuurd naar het opgegeven emailadres (check Spam).

Stap 4 Klik op de link in de activatiemail om de registratie te vervolledigen.

Stap 5 Voeg gezinsleden toe

Gezinnen die nog nooit van De Speeldoos gebruik maakte, dienen naast het digitaal registreren contact op te nemen met De Speeldoos voor een kennismakingsgesprek. Dit kan via despeeldoos@herk-de-stad.be of telefonisch via 013 55 41 81.

jeugd