home

contact  login
zoeken
zoeken

Burgemeesters Donk 

Een chronologische lijst van burgemeesters van de voormalige gemeente Donk tot die gemeente op 1 januari 1977 fuseerde en opging in de stad Herk-de-Stad.

Lees meer ...

Jos. Damien: Le peintre des Rois 

Joseph François Ghislain Damien is de volledige naam van de kunstenaar die wordt aangesproken en zijn wandtapijten en schilderijen ondertekent met Jos. Damien.

Lees meer...

 

Martinus Mettens (1843-1909) 

Martin(us) Mettens (°Donk 13 december 1843 - + Antwerpen 9 mei 1909) was de zoon van Johannes en Isaella Peetermans. Hij trad op 2 juli 1871 in bij de broeders Redemptoristen in Sint–Truiden maar verhuisde van daaruit naar Hoboken waar hij op 9 mei 1909 overleed.

Lees meer...

Priesters Donk 

Een chronologische lijst van de priesters actief in de parochie Donk

Lees meer ...

Godfried Renier en Joannes Renier Voskens  

Op 6 januari 1761 sterft pastoor Godfried Voskens van een beroerte aan het altaar. Zijn broer Joannes, de vorige pastoor van Donk, wordt van het oude kerkhof opgegraven en beiden worden in de middengang tegenover de preekstoel in de kerk van Donk begraven. In 1912 wordt de steen uitgegraven en in de rechter zijbeuk geplaatst.

Lees meer...

Rik Spiessens (1914-1999) 

Rik Spiessens en zijn vrouw Martha Danneels trokken bij het uitroepen van het Heilig jaar in 1950 op 20 februari vanuit Zelem via Lourdes naar Rome met een stootkarretje. Ze kwamen terug in Zelem aan op 7 augustus en schreven hierover het boek: ‘Op ‘s Pausen roep te voet naar Rome’.

Lees meer...

Maria Catharina de Heusch van Landwijk 

Barones Maria Catharina de Heusch van Landwijk woonde vroeger in het kasteel van Landwijk. Haar meisjesnaam was gravin de Looz-Corswarem, op oudejaarsavond gestorven op het kasteel van Landwijk.

Lees meer...

Robrecht Van Haspengouw (rond 700-voor 764) 

Robrecht I van Haspengouw was een Frankische edelman. Zijn vader was Lambert II, zijn grootvader Chrodbert II. In veel bronnen wordt hij met zijn Franse naam genoemd: Hesbaye.  Robrecht wordt omstreeks 715 graaf van Haspengouw.

Lees meer ...