home

contact  login
zoeken
zoeken

Uitstappen 

Voor alle uitstappen moet minstens een week vooraf ingeschreven worden.

Leuven: UZ Gasthuisberg en brouwerij De Kroon
Dinsdag 26 september - vertrek om 8.45 uur aan het kerkhof van Herk-de-Stad.

In de voormiddag kan je kiezen uit een rondleiding op campus Gasthuisberg of een stadswandeling in Leuven centrum. De rondleiding in Gasthuisberg bestaat uit een voorstelling van het UZ Leuven aan de hand van onder meer een bedrijfsfilmpje. Na een drankje volgt dan een bezoek aan verschillende diensten en afdelingen van het ziekenhuis van ongeveer anderhalf uur. Wie voor de stadswandeling kiest gaat op ontdekkingstocht door Leuven. Je wandelt langs de Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk. Ook de vele universiteitsgebouwen en leuke plekjes krijgen aandacht. Als afsluiter mag een bezoek aan het Groot Begijnhof, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, natuurlijk niet ontbreken.

In de namiddag kan je kiezen tussen een bezoek aan brouwerij De Kroon of een vrij bezoek aan Leuven. Brouwerij De Kroon is een plek waar speciaalbieren worden bewaakt, bedacht, gemaakt en gedronken. Naast een stukje Kroongeschiedenis maak je ook kennis met het brouwproces. Na de rondleiding is er een degustatie voorzien.

Deelnameprijs:

UZ + brouwerij: 25 euro                                            Stadwandeling + brouwerij: 25 euro
UZ + vrij: 20 euro                                                      Stadswandeling + vrij: 20 euro

Middagmaal: ter plaatse te betalen. Wie de brouwerij bezoekt, is verplicht iets mee te gaan eten. Wie het UZ bezoekt en namiddag vrij is, kan eventueel met het openbaar vervoer naar het centrum. Inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen per bezoek is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Bezoek mammografische eenheid Jessa-Ziekenhuis Campus St. Ursula
Dinsdag 17 oktober – vertrek 14 uur aan De Cirkel

Tijdens een bezoek aan de radiologische dienst maak je kennis met het borstonderzoek. Je krijgt er antwoord op je vragen, zorgen en twijfels. Zo weet je beter wat je wel en niet kan verwachten bij een mammografie. Anekdotes, voorbeelden en getuigenissen creëren ruimte voor open gesprekken en interactie.

 

Uitstappen