home

contact  login
zoeken
zoeken

Uitstappen 

Voor alle uitstappen moet minstens een week vooraf ingeschreven worden.

Hamont-Achel
Donderdag 15 maart – vertrek 8.45 uur kerkhof Herk-de-Stad

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Alpacaboerderij in Kaulille. We beginnen met een lekker kopje koffie of thee. Terwijl je hiervan geniet, vertelt de gids vast het een en ander over de alpaca en over de boerderij. Na deze korte inleiding wordt er een film getoond. Hierin komen aspecten aan bod welke vaak niet live te bewonderen zijn op de boerderij (dekkingen en geboortes, scheren, verwerking van de wol en andere interessante zaken). Na de film wordt er een bezoek gebracht aan de stallen en de winkel. Voor de lunch blijven we op de boerderij.

In de namiddag staat er een bezoek gepland aan de kaasmakerij Catharinadal in Hamont-Achel. Kaas, roomijs, pudding, chocomousse, … dit zijn slechts enkele producten uit het aanbod van deze ambachtelijk kaasmakerij. We worden ontvangen in de kaasmakerij waar we een woordje uitleg krijgen over de geschiedenis. Nadien zien we hoe de kaas gemaakt wordt en tenslotte gaan we ook kaas proeven en brengen we een bezoek aan de hoevewinkel.

Na het bezoek aan de kaasmakerij maken we onder leiding van een gids met onze eigen bus een rondrit doorheen de prachtige ouderwetse Teutendorpen en maken we kennis met het interessante verleden van deze streek. Ook krijgen we uitleg over de historische monumenten en bezienswaardigheden.

We sluiten de dag af in een gezellige brasserie met soep en/of koffie (ter plaatse te betalen).

Deelnameprijs: 23 euro
Lunch: 16,50 euro (barbecue)

Koninklijke Serres Laken en Train World Schaarbeek

Dinsdag 8 mei – vertrek om 8.30 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

In de lente gaan de Koninklijke Serres van Laken drie weken open voor het grote publiek. Dé kans om de vele unieke bloemen en planten te ontdekken, net als de prachtige architectuur van Alphonse Balat. De meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld zijn hier verzameld. Kom mee genieten van de betoverende kleuren en overweldigende parfums!

Na een bezoek aan de serres gaat de reis richting Schaarbeek voor een lunch gevolgd door een bezoek aan Train World, het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. Je ontdekt er de rijke collectie historische locomotieven en rijtuigen van de Belgische spoorwegen. Train World combineert het boeiende verhaal van de trein door de eeuwen heen met een blik op de toekomst.

Deelnameprijs: 25 euro (lunch niet inbegrepen)

Inschrijven verplicht vóór 1 mei.

 

Uitstappen