home

contact  login
zoeken
zoeken

Infosessies 

Gehoorverlies: impact en aanpak

Donderdag 12 september – 13.30 uur in De Cirkel

Je leert meer over de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies op vlak van communicatief, sociaal en verstandelijk functioneren en welbevinden. Een overzicht van de beschikbare hoorhulpmiddelen laat je zien dat je er tijdig iets aan kan doen. Je krijgt ook tips over hoe mensen mét en zonder gehoorverlies beter kunnen communiceren.
Deelnameprijs: 5 euro.

Vooraf inschrijven.

Soorten slaapproblemen, soorten hulp

Dinsdag 15 oktober – 19.30 uur in De Markthallen

Er wordt stilgestaan bij de oorzaken van diverse slaapproblemen en wat je er aan kan doen. Het gaat over klachten als moeilijk inslapen, slecht doorslapen of te vroeg wakker worden. Maar ook klachten als slaperigheid overdag, slaapapneu en rusteloze benen komen aan bod.

Kostprijs: 9 euro, sociaal tarief: 5 euro, verhoogde tegemoetkoming: 2 euro.

Vooraf inschrijven via https://www.vormingplus-limburg.be/soorten-slaapproblemen-soorten-hulp-1.

Va is koning, een zormonoloog over dementie

Donderdag 3 oktober -13.30 uur in De Markthallen – lokaal 11

Va is koning leert ons op een verbluffend herkenbare wijze kennis maken met de wereld van dementie en de ziekte van Alzheimer. De voorstelling is bovendien heel confronterend en beklijvend. Een absolute aanrader!  

Deelname is gratis. Vooraf inschrijven!

I.s.m. de Bib

 

Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving

De Cirkel en Kom op tegen Kanker organiseren in het najaar in de hobbyzaal in de Arenberghof Vanarenberglaan in Schulen voor het eerst praatcafés voor mensen met kanker en hun naasten. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie en is er tijd en ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Je kan er eenvoudig contact leggen met lotgenoten.

Donderdag 3 oktober van 14 tot 16 uur: praatcafé met getuigenis van twee Herkse patiëntenDonderdag 28 november van 13.30 tot 16 uur: praatcafé ‘gezond aperitieven’

Gratis deelname. Vooraf inschrijven!

 

De cirkel