home

contact  login
zoeken
zoeken

Infosessies 

Smartphone beginners
Dinsdag 15 mei (Android systemen) – 17.15-19.15 uur in De Cirkel
Donderdag 17 mei (Apple systemen) – 17.15-19.15 uur in De Cirkel

Gebruik jij je smartphone ook alleen maar om te bellen en te sms’en? Wil je graag wat meer uit je toestel halen? Je leert tijdens deze les het aanraakscherm te gebruiken, surfen en e-mailen, apps downloaden en installeren, foto’s maken, … Je werkt in de les met je eigen toestel. Er zijn aparte cursussen voor Android en Apple. Vergeet vooral je lader niet mee te brengen.

Deelnameprijs: 5 euro

Muziek op internet
Donderdag 24 mei – 17.15-19.15 uur in Sint-Martinusscholen, campus Amandina, gebouw D

Muziek streamen, wat is dat? Via welke websites kan je muziek van internet op je pc zetten? Wat is radio via internet en welke zenders kan je online vinden? Welke sites kan je gebruiken om muziek te downloaden? Betalend of niet? Legaal of niet? Op deze vragen krijg je een antwoord tijdens deze cursus. Je gaat ook zelf aan de slag tijdens de les. Max. 11 deelnemers.

Deelnameprijs: 5 euro

Besparen op tv, telefonie en internet
Donderdag 31 mei: deel 1 – 10 uur in De Cirkel
Donderdag 7 juni: deel 2 – 10 uur in De Cirkel

Als je kiest voor een provider op jouw maat kan je heel wat besparen op het verbruik van multimedia. Daarvoor moet je wel regelmatig op zoek gaan naar de voordeligste aanbieder op de markt. Je krijgt allerlei tips rond telefonie, internet, tv,... en er wordt onderzocht hoe jouw rekening aan het eind van de maand kan verminderen. Daarbij bekijken we ook wat je moet doen om over te stappen naar een andere provider.

Deelnameprijs: 10 euro

Veilig op een veilige fiets
Dinsdag 26 juni – 10 uur in De Cirkel

Als fietser ben je extra kwetsbaar in het verkeer. Je hebt geen bescherming rondom jou zoals bij een auto. Daarom is het extra belangrijk om jezelf te beschermen. Zorg er ook voor dat je fiets volledig in orde is en dat je voldoende zichtbaar bent. Daarnaast is het onderhouden van je vaardigheden van groot belang. Door te fietsen blijf je je evenwicht, je spierkracht, je flexibiliteit en je reactievermogen onderhouden. Deze workshop geeft een duidelijke opfrissing over de verkeersregels voor fietsers en zet je veilig op weg.
Deelnameprijs: 5 euro
i.s.m. Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Seniorenadviesraad

De cirkel