home

contact  login
zoeken
zoeken

Cursussen 

Voor elke cursus moet je minstens een week vooraf ingeschreven worden.

In samenwerking met Qrios.

Eenvoudige dagmenus’s

Vanaf woensdag 4 september,  maandelijks van 9 tot 13.15 uur in polyvalente zaal, Schulen

In deze module leer je aan de hand van eenvoudige kooktechnieken een hapje of voorgerecht, soep, een hoofdgerecht en een dessert bereiden.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 130 euro voor 8 lessen, lesgeld, recepten en ingrediënten inbegrepen. Inschrijven verplicht.
I.s.m Qrios.

Tapas, street- en fingerfood

Vanaf dinsdag 3 of woensdag 4 september, maandelijks van 13.20 tot 17.25 uur, Campus Amandina, gebouw F (Oude Tramweg).

Streetfood, fingerfood, tapas en snelle maaltijden uit het vuistje hebben een uitstekende reputatie. Met heerlijke vers bereide en pittige kleine gerechten is dit een kleurrijke module met tal van leuke hapjes. Het is een perfecte mix van een regionale en internationale keuken en tegelijkertijd een weerspiegeling van diverse culturen.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 145 euro voor 8 lessen, lesgeld, recepten en ingrediënten inbegrepen. Inschrijven verplicht I.s.m. Qrios.

Broden en taarten

Vanaf woensdag 4 september, tweewekelijks van 13.20 tot 17.25 uur, Campus Amandina,

In deze cursus maak je elke les een ander brood. Daarnaast wordt er een taart op basis van gistdeeg bereid. Ook aan de afwerking van een taart wordt veel aandacht besteed.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 240 euro voor een volledig schooljaar, lesgeld, recepten en ingrediënten inbegrepen. Inschrijven verplicht

In samenwerking met Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK

Engels voor beginners

Vanaf dinsdag 17 september, wekelijks van 19 tot 22.15 uur, Campus Ursula, Ursulinenstraat 2.

Je leest dat lekkere recept, je schrijft die dringende sms, je kijkt en luistert naar die toffe video en je vertelt wat je hebt meegemaakt. In deze cursus is er aandacht voor de praktijk en het échte leven. Onder begeleiding van je leerkracht leer je actief van en mét elkaar op een fijne, spontane manier.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 99 euro per semester. Inschrijven verplicht.

Spaans voor beginners

Vanaf dinsdag 17 september, wekelijks van 19 tot 22.15 uur in campus Ursula

In deze interactieve lessenreeks leer je onder meer iets bestellen en betalen in een café, een klacht formuleren, de weg vragen, jezelf voorstellen, vragen hoe het met iemand gaat en het uur vragen.  De vier vaardigheden (spreken, lezen, luisteren en schrijven) staan centraal.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 99 euro per semester. Inschrijven verplicht.

Infosessies smartphone/tablet Android – Vanaf donderdag 25 september van 17.15 tot 19.15 uur in De Cirkel

Je leert hoe je met je smartphone of tablet kan mailen, foto’s kan maken, een back-up maken en bestanden in the cloud bewaren.

Deelnameprijs: 25 euro (5 lessen). Vooraf inschrijven in De Cirkel

Kantklossen

Op maandag 9 september start in De Cirkel een cursus kantklossen. Je kan kiezen uit verschillende soorten kant. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten kant. De cursus omvat 22 lessen en gaat twee keer per maand op maandagavond vanaf 19 uur door.

Bloemschikken

In september start in De Cirkel onder begeleiding van een ervaren lesgeefster een cursus bloemschikken. Vooraf worden de cursisten op de hoogte gebracht welk bloemstuk wordt uitgewerkt. De cursus omvat een maandelijkse lesdag op dinsdagavond om 19.30 uur in De Cirkel. Lesdagen in 2019: 17 september, 22 oktober, 19 november en 17 december. De volledige cursus omvat acht lesdagen.

Deelnameprijs per cursus: 80 euro. Inschrijven kan door overschrijving op het rekeningnummer van VVT Herk-de-Stad BE25 4519 5163 2982 met vermelding van de gekozen cursus, naam van de cursist en (mail)adres. Iedere cursist ontvangt een bevestiging van inschrijving.

i.s.m. VVT Herk-de-Stad

De cirkel