home

contact  login
zoeken
zoeken

Vormingplus Limburg in De Markthallen 

Het mysterie kat ontrafeld 

donderdag 25 oktober 2018 | 19u30-21u30
 

Voor veel mensen is het een mysterie waarom hun kat zich zo gedraagt. Niet zo voor dierengedragstherapeut Dany Grosemans. Voor hem hebben katten geen geheimen meer.
In deze lezing vertelt hij over wat een kat tot zo'n uniek wezen maakt. Je krijgt inzicht in de motieven die het gedrag van een kat drijven, het wordt duidelijk wat je kat je wil vertellen en leert hoe jij jezelf kan duidelijk maken aan je kat.

Begeleiding: Dany Grosemans, dierengedragtherapeut

Standaardtarief: 9 euro│ Sociaal tarief: 5 euro

Let op: max. 20 deelnemers. Deze workshop is volzet. Je kan je op www.vormingplus-limburg.be/het-mysterie-kat-ontrafeld-5 wel op de wachtlijst plaatsen.

Kleine klussen in huis: de basis 

zaterdag 17 november 2018 | 9u30-12u30
 

Een kadertje ophangen, een lekkende kraan, … in elk huis wachten wel wat kleine klusjes op een handige Harry of Henriette. Alles begint met het juiste materiaal. In één avond bekijken we wat er best als basis in een materiaalkoffer zit. Je krijgt info over gereedschap en test enkele basistechnieken zelf uit.

Begeleiding: Andy Plevoets

Standaardtarief: 9 euro

Let op: max. 12 deelnemers

i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel

Gezonde dessertjes 

woensdag 12 december 2018 | 19u30-22u00
 

Limburgs lekkers! Een dessertje kan velen onder ons bekoren. In deze workshop maken we ze zo gezond mogelijk en bovendien met producten uit eigen streek.

Begeleiding: Catherine Jageneau

Standaardtarief: 21 euro│ Sociaal tarief: 14 euro

Let op: max. 12 deelnemers. Deze sessie is volzet. Je kan je via www.vormingplus-limburg.be/gezonde-dessertjes-2 wel op de wachtlijst zetten.

Meenemen: snijplank, schort, mesje

Genieten van Spaanse muziek en dans  

woensdag 23 en 30 januari 2019 | 19u30-21u30
 

Pianist Waldo Geuns stelt de pianobundel Goyescas voor. In deze uitgesproken Spaanse muziek passeren meerdere dansen zoals de ‘aragonese jota’ of de ‘Andalusische flamenco’. Deze poëtische muziek verklankt de liefde in al haar facetten.

Tijdens de tweede sessie neemt dansleerkracht Sandie Garcia je mee in de wereld van de flamenco. Tijdens de demonstratie maak je kennis met de muziek, de dans en de cultuur van de flamenco. Wie wil, kan zeker ook zelf meedoen.

Begeleiding: Waldo Geuns en Sandie Garcia Gonzalez

Standaardtarief: 12 euro

Let op: max. 25 deelnemers

Spaans voor op vakantie 

vanaf zaterdag 16 februari 2019 | 09u30-12u30
 

Ga je op vakantie naar een land waar ze Spaans spreken? Wil je je eten of drank in het Spaans kunnen bestellen? Wil je vragen naar de juiste bus of naar de openingsuren van een museum in de buurt? In zes sessies oefen je de basisbegrippen zodat je je kan behelpen tijdens je vakantie. Je mag je verwachten aan praktische oefeningen waarin je ook wat te weten komt over de lokale gebruiken.

Data: zaterdag 16/02, 23/02, 02/03, 16/03, 23/03 en 30/03 2019

Begeleiding: Carmen Aramita Rojas Velandia

Standaardtarief: 54 euro │ Sociaal tarief: 30 euro

Let op: max. 25 deelnemers

Van overschot tot topmaaltijd 

woensdag 20 maart 2019 | 19u30-22u00
 

Iedereen komt ze wel eens tegen in de koelkast: overschotjes van de voorbije dagen. Maar wat doe je ermee? In deze workshop leer je met restjes toch nog een lekkere, gezonde en creatieve maaltijd maken. Deze activiteit is voor iedereen die het jammer vindt om overschotjes weg te gooien.

Begeleiding: Catherine Jageneau

Standaardtarief: 21 euro│ Sociaal tarief: 14 euro

Let op: max. 12 deelnemers

Meenemen: keukenhanddoek, mesje, snijplank, schort, doosje voor restjes

De vijf elementen van Lu Jong / mindfulness 

zondag 2 juni 2019 | 09u30-16u30, prieel Olmenhof

 

Vorig seizoen waren de korte workshops mindfulness zeer gegeerd, nu gaan we een volledige dag aan de slag om helemaal tot rust te (leren) komen. Aarde, water, vuur, wind en ruimte ... deze vijf elementen vind je in de natuur én in jezelf. Deze dag bouwen de Lu Jong oefeningen op rond deze elementen. De eenvoudige oefeningen ontspannen je. Je lichaam krijgt een boost en je weerstand verhoogt. De focus ligt op beweging, ademhaling en wervelkolom. We houden rekening met mogelijke fysieke beperkingen. Lenigheid is geen vereiste.

Park Olmenhof (aan het prieel), Pikkeleerstraat 14 (bij slecht weer in De Markthallen)

Begeleiding: Katelijne Crommen, gecertificeerd Lu Jong teacher

Standaardtarief: 18 euro │ Sociaal tarief: 10 euro

Let op: max. 16 deelnemers

Andere vormingen van Vormingplus in Herk-de-Stad en omgeving 

Een overzicht van alle vormingen van Vormingplus Limburg in Herk-de-Stad en omgeving vind je hier.