home

contact  login
zoeken
zoeken

Def Americans (A tribute to Johnny Cash) 

Zaterdag 29 september 2018 - 20.30 uur                             

The Sun Sessions Show (opening seizoen 2018-2019)

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar) waren twee automonteurs met muzikale ambities.

Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in deze bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De mannen van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Verwacht je vooral aan klassiekers die verschenen zijn op het SunRecords platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl. Een swingende demonstratie van de ‘Boom Chicka Boom’ sound in zijn meest pure vorm.

De opbrengst van dit concert gaat integraal naar ‘MS Liga Limburg’.

Muziek - grote zaal – staand publiek
Deuren: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets VVK: 15 euro - Kassa: 17 euro
Bestel je tickets hier.

i.s.m. Vriendenkring LL

Lukt het online reserveren van kaarten niet?

Helpdesk online ticketing: support@eventsquare.co of 013 52 10 21.  
Telefonisch is EventSquare bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag telkens van 9 tot 17 uur. Per e-mail proberen ze je ook 's avonds en tijdens het weekend zo snel mogelijk van dienst te zijn.