home

contact  login
zoeken
zoeken

Kwartiertje voorlezen 

Kinderen van 4 tot 7 jaar zijn vanaf zondag 1 september elke zondag opnieuw welkom voor het wekelijks Kwartiertje voorlezen van 11 tot 11.15 uur.

Piet De Pessemier over Neil Young: gitarist, songwritter, uitvinder... 

Neil Young-liefhebber Piet De Pessemier komt op donderdag 10 oktober om 20 uur in De Markthallen vertellen over de Canadese singer-songwriter.

Met een valse start en gezondheidsproblemen begon Neil Young aan zijn leven en werd een zelfzekere, koppige muzikant die als de muze roept alles achter laat en verder gaat. Niet meer achterom kijkend. Maar toch is hij ook een twijfelaar. Iemand die steeds op zoek is naar zichzelf en naar de perfectie. Iemand die zijn grenzen wil verleggen en in werelden wil stappen waar hij geen benul van heeft.

Donderdag 10 oktober - 20 uur in De Markthallen

Piet De Pessemier, zanger en gitarist bij de band Mad About Mountains en LeNoise (zijn eigen Neil Young tributeband), maakt een reis doorheen Neil Youngs leven en vertelt anekdotes die Neil Young zo specifiek maken als mens en als muzikant. Waar haalt hij zijn inspiratie? Hoe komt hij aan die specifieke sound?... Verschillende punten uit zijn leven worden uitgelicht en aangevuld met live muziek en luisterfragmenten.

Inkom: 7 euro, te betalen aan de kassa, geen voorverkoop

Org.: bib, Davidsfonds en de Markthallen

Boekenrek