home

contact  login
zoeken
zoeken

Kwartiertje voorlezen 

Kinderen van 4 tot 7 jaar zijn vanaf zondag 1 september elke zondag opnieuw welkom voor het wekelijks Kwartiertje voorlezen van 11 tot 11.15 uur.

Voorleesweek 2019: Wat is jullie voorleesritueel? 

16 – 24 november 2019

Een verhaaltje voor het slapengaan, nog een kort fragmentje na het ontbijt of naar het kwartiertje voorlezen in de bib op zondag… Kortom, wat is jouw voorleesritueel? Dit is de vraag die wij jullie dit jaar stellen tijdens De Voorleesweek. Laat het ons weten via de invulformuliertjes in de bibliotheek en win het prachtige voorleesboek ‘Donderkopje’ van Benji Davies of één van de zes andere prentenboekjes.

De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden 

Vrijdag 6 december om 20 uur in De Markthallen – lokaal 11

Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden.

Creatief Schrijven vzw en De Standaard organiseren samen met meer dan honderd bibliotheken over heel Vlaanderen om 20 uur stipt een hip en speels taalspel waarbij iedereen welkom is. Ook de bibliotheek en het Davidsfonds van Herk-de-Stad doen dit jaar voor het eerst mee. Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt.

De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.
Test je talenknobbel en waag je kans op 6 december!

Gratis toegang. Welkom vanaf 19.30 uur.

Info en inschrijven: bibliotheek@herk-de-stad.be en herk-de-stad@davidsfonds.net

Boekenrek