home

contact  login
zoeken
zoeken

Werken in uitvoering 

Wegen- en rioleringswerken Kleine Kruisstraat 

Eind april startte aannemer Carmans uit Lummen met de wegen- en rioleringswerken in de Kleine Kruisstraat. Er wordt gescheiden riolering aangelegd en alle nutsleidingen worden vernieuwd. Na de aanleg van de riolering wordt de rijweg in beton aangelegd. Op de betonweg komen vervolgens fietssuggestiestroken in gekleurde slem. Het einde van de werken is voorzien eind 2019.

De Kleine Kruisstraat is tijdens de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer met uitzondering van het plaatselijk verkeer vanaf de Houwijkerstraat tot aan de Grote Kruisstraat. Het verkeer komende van de Sint-Truidersteenweg wordt omgeleid via de Sint-Truidersteenweg, de De Pierpontstraat, Stevoortweg en de Grote Kruisstraat. Het verkeer komende van de Amandinaweg wordt omgeleid via de Grote Kruisstraat, Stevoortweg, de Pierpontstraat en de Sint-Truidersteenweg. Deze omleiding geldt eveneens voor de fietsers. Op de Wijerkensweg werd éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Popelierestraat richting Kleine Kruisstraat met uitzondering van het werfverkeer. Op de Hoogbosstraat werd éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Kleine Kruisstraat richting Jodestraat.

Nieuwbouw kinderopvang De Speeldoos 

Het nieuwe gebouw voor 120 kinderen komt op de hoek van de Lazerijstraat en de Trompetweg. Het gaat om een gebouw in L-vorm met daarin onder meer drie grote ruimtes voor drie leefgroepen, een aparte motorische ruimte, een kleine keuken, kantoren voor het personeel en een vergaderzaal. Buiten wordt een speelplaats van 500 vierkante meter aangelegd, waarvan een gedeelte overdekt. D

Een omleiding via de Silverijserstraat en de Diestsesteenweg wordt aangegeven. De exacte omleiding vind je op het plannetje. Het gemeentebestuur doet in samenspraak met de bouwfirma alles om de overlast te beperken. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.

Openbare werken