Werken in uitvoering 

Herinrichting centrum Berbroek 

Op maandag 27 augustus start de aannemer met de herinrichting van het centrum van Berbroek. De werken moeten het centrum veiliger en aantrekkelijker maken. Dat gebeurt met de aanleg van een verhoogd plateau, brede voetpaden, veel groen en nieuwe verlichting.

Op 14 augustus was er een infovergadering voor de buurtbewoners. Hieronder kan je het verslag van de vergadering en de powerpointpresentatie downloaden. Ook een document met de haltes die De Lijn tijdens de werken niet bedient, kan je hieronder terugvinden.

Meer info krijg je op de Technische Dienst-Uitvoering: 013 38 03 32 of td@herk-de-stad.be.

Nieuwbouw kinderopvang De Speeldoos 

Het nieuwe gebouw voor 120 kinderen komt op de hoek van de Lazerijstraat en de Trompetweg. Het gaat om een gebouw in L-vorm met daarin onder meer drie grote ruimtes voor drie leefgroepen, een aparte motorische ruimte, een kleine keuken, kantoren voor het personeel en een vergaderzaal. Buiten wordt een speelplaats van 500 vierkante meter aangelegd, waarvan een gedeelte overdekt. D

Een omleiding via de Silverijserstraat en de Diestsesteenweg wordt aangegeven. De exacte omleiding vind je op het plannetje. Het gemeentebestuur doet in samenspraak met de bouwfirma alles om de overlast te beperken. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.