home

contact  login
zoeken
zoeken

Inzet van vrijwilligers aan Schulensmeer 

De omgeving van het Schulensmeer is de uitgesproken plaats voor natuurliefhebbers, vissers, wandelaars en mensen die aan zachte waterrecreatie willen doen. Men moet hier dan ook in de eerste plaats tot rust kunnen komen. Om die rust mee te kunnen garanderen, willen de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad, de steden Halen en Herk-de-Stad, en de gemeente Lummen vrijwilligers inzetten aan het Schulensmeer om er bezoekers te informeren en te sensibiliseren. Op die manier moeten overlastproblemen snel kunnen worden aangepakt.

De mooie groene omgeving van het Schulensmeer is de plek bij uitstek om tot rust te komen. Om deze rust te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat er kort op de bal gespeeld wordt bij eventuele overlastproblemen. Daarom zal er een extra inzet zijn van politie en vrijwilligers. De vrijwilligers hebben als taak bezoekers te informeren en sensibiliseren. Deze vrijwilligers stellen een deel van hun vrije tijd ter beschikking om in de omgeving van het Schulensmeer overlastproblemen vast te stellen en overtreders aan te spreken. Zij vormen ook een aanspreekpunt in geval van problemen. De vrijwilligers moeten over de nodige kennis beschikken voordat zij op pad worden gestuurd. Daarom zullen zij begeleid en opgeleid worden door een coördinator van de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad. Zij werken ook samen met de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad en de verschillende gemeentebesturen, en brengen verslag aan hen uit. De vrijwilligers zullen herkenbaar zijn voor bezoekers, onder andere omdat zij een fluovestje zullen dragen. Zij krijgen ook een kleine vergoeding voor de prestaties die zij leveren.

Wij zoeken jou!

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad en de gemeentebesturen zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ben je 18 jaar of ouder, en voel je er iets voor om mee te werken aan een aangename sfeer en een gevoel van rust in de omgeving van het Schulensmeer? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger die we zoeken! Belangrijk is dat je een blanco strafregister hebt, dat je geen politiek mandataris bent en dat je op geen enkele manier verbonden bent aan het Schulensmeer (je mag bijvoorbeeld geen lid zijn van een vereniging verbonden aan het Schulensmeer). De volledige functiebeschrijving vind je op www.herk-de-stad.be. Je kan je als vrijwilliger kandidaat stellen door een motivatiebrief te mailen naar vrijwilliger@politielrh.be. Kandidaturen kunnen tot en met vrijdag 31 maart worden ingediend.