home

contact  login
zoeken
zoeken

Politie Limburg Regio Hoofdstad verhuist op 19 juni 

Op dinsdag 19 juni verhuist de politie Limburg Regio Hoofdstad naar haar nieuwe kantoren in de Zwarte-Brugstraat 6 in Hasselt. Dit betekent dat er vanaf die dag geen enkele politiedienst meer gevestigd is op de Thonissenlaan in Hasselt. Het wijkkantoor in jouw gemeente blijft wel gewoon geopend. Hier verandert er niets.

De verhuis heeft voor jou als inwoner van de politiezone wel enkele gevolgen. We zetten even de belangrijkste zaken op een rijtje.

De verhuis

  • Op 19 juni wordt het computersysteem van de politiezone verhuisd. Dit betekent dat je alle kantoren van de politie Limburg Regio Hoofdstad zowel telefonisch als per e-mail op die dag niet kan bereiken.
  • De interventieploegen van de politiezone blijven steeds paraat om dringende politiehulp te bieden. Dringend politie ter plaatse nodig? Bel het noodnummer 101.
  • Op 19 en 20 juni kan je geen klacht indienen of aangifte doen in onze kantoren. Ook de wijkkantoren in de verschillende gemeenten zijn dan gesloten.
    • Voor niet-dringende klachten kan je via de website www.politielrh.be of via de gratis app van de politiezone een afspraak maken voor één van de komende dagen.
    • Voor dringende klachten kan je op 19 en 20 juni terecht in het wijkkantoor van de politiezone Kanton Borgloon in Alken (Lambrechtsplein 12, 3570 Alken).

Na de verhuis

  • De wijkkantoren van de politiezone in Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad, Lummen en Zonhoven verhuizen niet en blijven dus gewoon geopend zoals voorheen. In deze wijkkantoren vind je nog steeds alle wijkinspecteurs van die gemeente terug.
  • Vanaf 20 juni krijgen alle diensten en medewerkers van de politiezone die in het hoofdkantoor gevestigd zijn nieuwe telefoonnummers. Op de website www.politielrh.be vind je vanaf 19 juni een overzicht van de nieuwe contactgegevens. De telefoonnummers van de wijkkantoren blijven voorlopig ongewijzigd.
  • In het nieuwe politiekantoor werkt de politie Limburg Regio Hoofdstad enkel nog op afspraak. Dit betekent dat wanneer je een aangifte wil doen of een klacht wil indienen op het hoofdkantoor in de Zwarte-Brugstraat, je een afspraak moet maken via de website of de app van de politiezone. In de wijkkantoren in de verschillende gemeenten van de politiezone kan je voorlopig tijdens de openingsuren nog gewoon binnenspringen voor een klacht of aangifte. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om in deze wijkkantoren een afspraak te maken.

Ben je benieuwd naar hoe het nieuwe politiekantoor er zal uitzien? Noteer dan zondag 30 september alvast in je agenda. Dan organiseert de politiezone een grote opendeurdag. Meer informatie vind je binnenkort op www.politielrh.be en op de Facebookpagina van de politie Limburg Regio Hoofdstad.