Verkeersomleidingen voor Rock Herk 

Rock Herk vindt dit jaar plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2018. Voor het festival worden enkele verkeersmaatregelen genomen.

Van donderdag 19 juli vanaf 8 uur tot zondag 22 juli 19 uur wordt de Sint-Truidersteenweg volledig afgesloten vanaf de rotonde aan de Pierpontstraat met de Sint-Truidersteenweg tot aan het T-kruispunt Sint-Truidersteenweg-Rummenweg.

Van vrijdag 20 juli vanaf 10 uur tot zondag 22 juli 12 uur wordt de Houwijkerstraat afgesloten vanaf het kruispunt met de Pierpontstraat tot en met het kruispunt met de Ruitstraat.

Bewoners van de Sint–Truidersteenweg en de Houwijkerstraat krijgen hun doorgangsbewijs binnenkort in de brievenbus.

Omleidingen

Het verkeer komende van Diest richting Sint-Truiden wordt als volgt omgeleid:N2 – Grote Baan à N2d – Diestsesteenweg à Keernestraat à Grote Hoolstraat à Rummenweg à N716 – St.-Truidersteenweg

Het verkeer komende van Hasselt richting Sint-Truiden moet vanaf de N2 dezelfde omleiding volgen als het verkeer komende van Diest.

Het verkeer komende van Sint-Truiden richting Diest/Hasselt/Stevoort of Alken wordt als volgt omgeleid:

N716 - Sint-Truidersteenweg à Kleine Kruisstraat à Grote Kruisstraat à N754 – Stevoortweg
Doorgaand verkeer richting Stevoort/Alken slaat rechtsaf op het T-kruispunt Grote Kruisstraat/Stevoortweg.

Het zwaar verkeer richting Sint-Truiden wordt omgeleid via de Stevoortweg, Wijerstraat, Schoolstraat, Schopstraat, Smolderstraat, N716 Sint-Truiden.

De camping van Rock Herk wordt ingericht in de Houwijkerstraat. De parking blijft in de Houwijkerstraat.

Het hele weekend lang geldt er een parkeerverbod in de berm in volgende straten: Pikkeleerstraat, Doelstraat, Endepoelstraat, de Pierpontstraat, Houwijkerstraat, Keernestraat, Kleine Hoolstraat, Grote Hoolstraat, Kleine Kruisstraat en in de Rummenweg tot aan het kruispunt met de Grote Hoolstraat.