Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan! 

Natuurpunt en de gemeente Herk-de-Stad willen de achteruitgang van wilde dieren en planten stoppen.

Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt het niet. We hebben ook jouw hulp nodig!

Als iedere tuin natuurvriendelijk zou ingericht zijn, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht. Eigenaars van tuinen, tuintjes en balkons kunnen zo meehelpen om de biodiversiteit vooruit te helpen en tegelijk de klimaat opwarming te stoppen.

In onze eigen tuin helpen we zo de natuur én onszelf.

Vul dus voor 1 november de bestellijst in op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven. De winst van de actie investeert Natuurpunt in de natuur in jouw buurt. De plantjes kunnen op 17 november tussen 10 en 12 uur afgehaald worden aan de kerk van Schulen.

Natuurpunt kiest voor inheemse planten

Alle planten die aangeboden worden zijn inheemse soorten. Die soorten vestigden zich spontaan in onze streken na de laatste ijstijd en zijn extra goed aangepast aan onze weersomstandigheden.

Natuurpunt kiest voor“Plant van Hier”

Plantgoed met het label “Plant van Hier” is bovendien gegarandeerd afkomstig van zaad geoogst in eigen streek. Die planten zijn bovendien milieuvriendelijk geproduceerd en hebben genetisch materiaal dat belangrijk is voor onze lokale biodiversiteit.

Meer informatie krijg je via 011 24 60 20 of info@natuurpuntlimburg.be.