Huis van het Kind 

Het Lokaal Overleg Kinder- en Gezinsbeleid (LOKG) heeft met ondersteuning van het gemeentebestuur een Huis van het Kind in Herk-de-Stad opgericht. Dit Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die gezinnen ondersteunen en is gehuisvest aan de Trompetweg.

Huizen van het Kind kwamen tot stand in navolging van het decreet preventieve gezinsondersteuning en kunnen gesubsidieerd worden door Kind & Gezin. In tal van Vlaams gemeenten zijn er al werkzaam.

In Herk-de-Stad bouwt men verder op een reeds bestaand samenwerkingsverband rond gezinsondersteuning van het LOKG. Dit partnerschap (= plaatselijke organisaties die met kinderen bezig zijn) is nog verder uitgebreid met gezinsondersteunende initiatieven en houdt zich bezig met de doelstellingen die gelden voor een Huis van het Kind zoals onder meer initiatieven om kinderen bij elkaar te brengen en beter op elkaar af te stemmen, het aanbod rond kinderopvang en gezinsondersteuning beter kenbaar en toegankelijk maken, workshops en lezingen afstemmen op de noden van gezinnen en andere opvoeders, werkgroepen tussen partners opzetten die gerichte initiatieven uitwerken. 

Eerdere ondersteunende projecten van het LOKG zijn de oprichting van het kinderloket, het kantoor van De Speeldoos waar ouders met al hun vragen rond kinderopvang terecht kunnen, en de opmaak van een 'Kindergids', een handige infogids voor ouders van kinderen in Herk-de-Stad. 

Contact:
Erik Evens
Voorzitter LOKG
e-mail: evenseri@hotmail.com

Hildegarde Hermans
e-mail: huisvanhetkind@herk-de-stad.be
tel. 013 55 41 81 

Activiteiten Huis van het Kind

 

‘Boempatat’: ontmoetingsmomenten voor (groot)ouders en hun kindjes

De ‘Boempatat-momenten’ zijn ontmoetingsmomenten voor mama’s, papa’s en andere vertrouwenspersonen zoals oma’s, opa’s pleegouders, … en hun kindje(s) van nul tot drie jaar. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen hun ouders een praatje slaan. Ook de allerkleinsten, die nog niet echt kunnen spelen, zijn welkom.

Het onthaal gebeurt door een medewerker van het Huis van het Kind die steeds aanwezig is. Er is leuk speelgoed aanwezig voor baby’s en peuters die in een veilige omgeving kunnen spelen. Voor de mama’s en papa’s staat een kop koffie of thee klaar. De allerkleinsten worden getrakteerd op een stukje fruit.

Kom jij ook naar het ‘Boempatat-moment’? Ontspanning en ontmoeting zijn goed voor jou en voor je kindje(s). Je bent dagelijks druk in de weer met de zorg voor je baby(‘s) of peuter(s). Het is niet altijd vanzelfsprekend om even buitenshuis te komen en sociale contacten te onderhouden. Tijdens het ‘Boempatat-moment’ kunnen ouders en hun kindje(s) genieten van een leuke tijd.

Ben je benieuwd en spring je graag eens binnen? De ‘Boempatat’-momenten vinden in 2020 plaats in het Huis van het Kind, Trompetplein 2 telkens van 9 tot 12 uur op dinsdag 2 juni (afgelast omwille van de coronacrisis!!), donderdag 1 oktober en vrijdag 27 december.

Schrijf je hieronder in.

 

Inschrijven Boempatat-momenten 

Kinderloket Herk-de-Stad 

Het Kinderloket is gehuisvest bij de administratie van BKO De Speeldoos. Je kan er terecht voor al je vragen rond kinderopvang in Herk-de-Stad.

Kinderloket
Trompetplein 2, 3540 Herk-de-Stad
Tel. 013 55 41 81
e-mail: kinderloket@herk-de-stad.be

Openingsuren (na afspraak):

maandag: 9-12 en van 13.30-18.30 uur
dinsdag-donderdag: 9-12 uur en 13.30-15.30 uur
vrijdag: 9-12 uur