home

contact  login
zoeken
zoeken
  • Home
  •  » Digitaal Loket

Digitaal Loket 

Via het digitaal loket kan je thuis formulieren opvragen, afdrukken en invullen, tot zelfs elektronisch versturen. Je vindt een ruim aanbod aan elektronische formulieren waarmee je een aantal zaken kan doen zoals documenten of subsidies aanvragen of zelf uw beroep registreren.

Een aantal formulieren kan je onmiddellijk online invullen en verzenden.

Sommige formulieren krijg je automatisch ingevuld in je mailbox via eID-identificatie. Een computer, software, een kaartlezer, uiteraard je eID en de bijbehorende pincode. Meer heb je niet nodig om de mogelijkheden van je eID ten volle te benutten.

Alle informatie rond het gebruik van je eID-vind je op http://eid.belgium.be/nl/

Nadat je een attest via je eID hebt aangevraagd, word je via een mailtje op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag. Op het digitaal loket kan je de status ook raadplegen via "Mijn Portaal".

Andere formulieren zijn pdf-documenten die je uitprint terug stuurt per post of per mail of ingevuld meebrengt naar het gemeentehuis.

Account aanmaken voor documenten en attesten dienst Burgerzaken 

Je kan met je elektronische identiteitskaart een account op het digitaal loket aanmaken. Dat betekent dat voor alle attesten van de dienst Burgerzaken gegevens die je in je account invult zoals e-mail en telefoonnummer bij een volgende aanvraag op het digitaal loket autoamtisch ingevuld worden. Je kan ook altijd je persoonlijke gegevens raadplegen en wijzigen.

Windows 10

Sinds een update van Windows 10 is het niet langer mogelijk om via Edge te authenticeren, gebruik makende van de eID kaart.

 

Raadplegen status aanvragen op digitaal loket 

Raadpleeg de status van een document dat je aangevraagd hebt via het digitaal loket.

Verhuis
Attesten aanvragen
Opzoeken begraafplaatsen
Aangifte wijziging beroep
Mijn bevolkingsdosier