Digi-assistent werkt op afspraak 

De Digi-assistent werkt voortaan op afspraak. Je kan bij hem met elke digitale vraag terecht. Een afspraak maken kan via bibliotheek@herk-de-stad.be.

 

Kwartiertje voorlezen 

elke zondag van 11 tot 11.15 uur in de bibliotheek

Omdat voorlezen leuk, gezellig is en de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert.

Erfgoedbeurs en herkenning Herkenaren op oude foto's 

Zondag 28 april, 13-18 uur in De Markthallen

De Erfgoedraad organiseert een beurs met erfgoedvoorwerpen. Wie zich inschrijft, krijgt een standje voor het tentoonstellen van zijn of haar oude boeken, doodsbrieven, doodsprentjes... erfgoedvoorwerpen om zo in contact te komen met andere geïnteresseerden, te verkopen of te ruilen. Bezoekers worden uitgenodigd om op oude foto's mensen/familieleden te herkennen. Die foto's moeten vooraf binnengebracht worden. Voor gratis inschrijving voor deelname aan de Erfgoedbeurs of voor een afspraak voor het binnenbrengen van een foto voor herkenning: bibliotheek@herk-de-stad.be.

Bewaar oude foto’s en documenten en help zo het Herkse erfgoed bewaren 

Ben je bezig met opruimen en weet je echt niet wat te doen met oude foto’s, doodsprentjes, doodsbrieven, notariële akten of andere oude waardevolle documenten? Gooi ze dan zeker niet weg want zij kunnen een belangrijke bijdrage betekenen in een geschiedkundig onderzoek. Je kan ze binnenbrengen in de bibliotheek. Van hieruit gaan ze naar de Geschiedkundige Kring Groot-Herk die alles bewaart en inventariseert.

Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Jan Van Duffel, voorzitter Geschiedkundige Kring Groot-Herk (jan.van.duffel@telenet.be) of André Smeets, voorzitter Erfgoedraad (dree.smeets@skynet.be).